Menu Zamknij

Zapraszamy na konferencję „Produkcja i sprzedaż żywności przetworzonej”

Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania „Dolina Soły” wraz z partnerami: Lokalną Grupą Działania „Wadoviana” oraz Lokalną Grupą Działania „Dolina Karpia” zaprasza do udziału w konferencji organizowanej w ramach projektu: „Wykorzystanie zasobów lokalnych szansą na rozwój Małopolski Zachodniej” finansowanego ze środków Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich w ramach PROW 2014-2020.

Głównym tematem konferencji będzie produkcja i sprzedaż żywności przetworzonej – aspekty prawne, wymagania weterynaryjne, sanitarne oraz obowiązki prawa podatkowego.

Nie zabraknie także przykładów działalności gospodarczej w sektorze przetwórstwa żywności z terenu LGD „Wadoviana”. Naszymi gośćmi będą:

  • Małopolska Spółdzielnia Handlowa „Wizan”,
  • Zakłady Mięsne WADOWICE,
  • Pracownia Cukiernicza „Tradycyjna Chata”

Termin konferencji: 29.08.2018

Miejsce: Wadowice, ul. Wojska Polskiego 13, CKZiU nr 1 w Wadowicach. 

Godzina: 9:30 – 15:30

Do udziału w konferencji zapraszamy wszystkie osoby zainteresowane tematyką produkcji i sprzedaży produktów wytworzonych w gospodarstwie rolnym, a w szczególności osoby młode do 35 roku życia, rolników, przedsiębiorców, producentów żywności, lokalnych aktywistów, członków Kół Gospodyń Wiejskich.

Zgłoszenia należy dokonać on-line poprzez FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY w terminie do dnia 09.08.2018 r. Liczba miejsc ograniczona. O udziale w konferencji decydować będzie kolejność zgłoszeń.

Konferencji towarzyszyć będzie wizyta studyjna w dniu 30.08.2018 r. na terenie zakładów, których przedstawicieli będziemy gościć na konferencji. Więcej informacji o wizycie studyjnej można znaleźć poniżej w programie wizyty studyjnej.

Załączniki

  • Pobierz Zaproszenie na konferencję
  • Pobierz Ramowy program konferencji
  • Pobierz Regulamin rekrutacji
  • Pobierz Ramowy program wizyty studyjnej
Scroll Up Skip to content